top of page

DJI reparatie versus Drone monteur

Je wil je drone laten repareren? Mogelijk heb je nog garantie van DJI. Check hiervoor DJI Support Nederland. Drone garantie krijg je alleen op product(ie)fouten. Als je je DJI drone onbedoeld tegen een boom hebt geparkeerd dan heb je geen garantie. DJI support kan je vlucht uitlezen. Als je zeker weet dat een crash niet aan jezelf te wijten is, contracteer DJI voor mogelijke garantie. Kijk hiervoor bij DJI Support Nederland.

Heb je binnen 48 uur na activatie van je DJI drone DJI Care Refresh afgesloten? Ook dan verwijs ik je door naar DJI. Let op, ook DJI Care dekt niet alles.

De meeste uitsluitingen zijn logisch en volgbaar. Ik krijg echter regelmatig te maken met conclusies die ik persoonlijk betwijfel. Het volgende regeltje kom ik het meest tegen; Schade veroorzaakt door een vlucht onder ongeschikte omstandigheden. Regelmatig hebben klanten te maken met deze uitsluiting. Ik pik er één uit.

Er is waterschade geconstateerd, de drone is echter niet in het water gevallen. De witte, ronde DJI stickertjes in de drones verkleuren rood als er vocht wordt opgenomen. Echter, vlieg je met enige regelmaat boven water, in een zeer vochtige omgeving (op vakantie bijvoorbeeld) dan is de kans groot dat de stickers roze tot rood verkleurd zijn. Je hebt ‘gevlogen onder ongeschikte omstandigheden’.DJI Support dekt sowieso geen waterschade, DJI Care Refresh ook lang niet in alle gevallen. DJI voert geen reparaties uit aan drones met ‘verkleurde’ stickers. Wel- of geen drone waterschade.

De drone monteur, drone specialist of hoe je ‘m noemen wil komt om de hoek kijken. Het Is geen onoverkomelijk drama als DJI besluit niet tot een betaalde reparatie over te gaan. Zodra ik het over een betaalde reparatie heb, dan ben je hier minimaal zo goed af. Veelvuldig retour sturen omdat de reparatie niet geslaagd is, ik ken de verhalen maar maak het hier op mijn werkplek gelukkig niet mee. Ik repareer zorgvuldig, controleer regelmatig en test je drone op de maximaal toegestane hoogte en afstand. Niet alleen is het hele reparatie proces via HD camera‘s te volgen, de testvlucht wordt je ook toegestuurd. En kom je je DJI drone na reparatie ophalen? Dan vliegen we samen een rondje zodat je kan zien dat alles weer vlekkeloos werkt.

Moraal van dit verhaal... gratis door DJI laten repareren heeft natuurlijk de voorkeur, als het aan mij ligt kom je voor een betaalde reparatie naar mij toe. Dat had je vast niet verwacht ;)


Met vliegende groet,


René Nieuwenhuis

DroneRepareren

Minicopters

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page