top of page

OVER ONS

Minicopters is een zogenoemd eenmansbedrijf, opgericht in 2010. Na een onstuimige, doorlopende groei in 2014 aangevuld met kundig personeel. Geen luxe kantoor, het woonhuis voldoet nog steeds uitstekend


Gestart met inkoop bij de fabrikant in China. Merken zoals Hubsan en WLToys kochten we bij de bron in en werden verscheept naar Rotterdam. Er was destijds nog geen sprake van importeurs en/of dealers, Minicopters was het eerste bedrijfje die de zogenoemde 'speelgoed drones' grootschalig naar Nederland liet vervoeren.

Meerdere klanten vroegen ons de merken DJI en Yuneec te verkopen. Digitech, destijds importeur drone label DJI, voorzag ons van de DJI dealer status. Het dronemerk Yuneec volgde niet veel later.

Verkopen is één, repareren een hele andere tak van het vak. Hobbymatig werd er al 30 jaar aan modelbouw vliegtuigen gebouwd en gesleuteld, langzaam maar zeker namen de reparaties meer tijd in beslag dan de verkoop van drones. Niet geheel toevallig, de uitdaging om een drone netjes professioneel en voordelig te repareren ligt veel dichter bij het hart dan verkoop. De klant is immers de drone vlieger, bijna automatisch een hobbymatige vriend(in). 
 

BIOGRAFIE

Als 6-jarig jongetje zag ik Neil Armstrong als eerste een stap op de maan zetten, enorm spannend.
"That's one small step for a man, one giant leap for mankind".
Voor mijn zevende verjaardag vroeg- en kreeg ik dan ook allerlei 'spaceships'. 
 

Ik bracht veel tijd door in mijn eigen helikopter. Een cockpit van een houten krat, een stuur van een cakeschaal, een bezemsteel en roeispanen als propellers...


Op mijn twaalfde jaar mocht ik naar de modelbouwclub. Daar bouwden ik met enkel volwassen mannen complete vliegtuigen van balsahout. Deze vliegtuigjes waren voorzien van een brandstof motortje. 

 

De pubertijd leerde mij dat er meer dan vliegtuigjes tussen hemel en aarde bestond. De aandacht verplaatste zich tijdelijk.
 

Wederom jaren later kwamen de eerste drones op de markt. 

Drone vliegen bleek een rage te worden, ook door mij niet voorzien.
 

dronepiloot_edited.jpg
Eigenaar
bottom of page