top of page

DJI Mavic Mini, het complete review

Ook al heb ik 'm nog niet in mijn handen gehad, de DJI Mavic Mini heeft mijn volle aandacht. Klein, grote prestaties en het feit dat hij minder dan 250 gram weegt maakt deze nieuwe DJI drone een gegarandeerde 'topseller'. Voor de mensen die niet het gehele review van Wiebe de Jager willen lezen hier alvast de conclusie.

DJI heeft een opmerkelijke prestatie geleverd met de Mavic Mini. Hoe klein en licht de drone ook is, het voelt alsof je met een veel groter toestel aan het vliegen bent en de cameraprestaties zijn zeer behoorlijk, eigenlijk vergelijkbaar met die van de Mavic Air. Natuurlijk is het jammer dat het niet mogelijk is om de settings aan te passen of HDR foto’s te maken, maar het is eigenlijk wel een verademing om niet verdwaald te raken in menu-opties en instelmogelijkheden.


Het grootste minpunt is het gebrek aan obstakeldetectie. De drone vliegt feitelijk ‘blind’, je zult zelf moeten opletten dat je niet ergens tegenaan vliegt. Vooral als de drone automatisch terugvliegt naar het opstijgpunt als de verbinding wegvalt dan heb je een verhoogde kans op een botsing met een obstakel op de route. Een kwestie van de return to home-hoogte hoog genoeg instellen.


Eigenlijk zouden wij geen reden meer zien om voor de veel duurdere Mavic Air te kiezen. Die kan weliswaar filmen in 4K, biedt de mogelijkheid om de camera-instellingen op manual te zetten en beschikt over obstakeldetectie. Maar de beeldkwaliteit is echt niet veel beter en bovendien is de maximale vliegtijd van de Mavic Air veel korter. Alleen als je per se gebruik wilt maken van ActiveTrack dan is de Mavic Air toch nog het betere alternatief.


Doordat de Mavic Mini zo klein en licht is maakt deze ook veel minder herrie dan de grotere drones. Verder vliegt het erg relaxed, in de wetenschap dat de drone weinig kwaad kan. Het gewicht van een drone is nu eenmaal omgekeerd evenredig met het potentiële risico op schade of letsel in geval van een crash. Des te kleiner en lichter, des te veiliger, zo simpel is het.


Niet alleen voor beginnende dronevliegers die aan de slag willen met dronefotografie en -video is de Mavic Mini een prima keus. We kunnen ons ook prima voorstellen dat eigenaren van een Phantom of ‘oude’ Mavic de Mavic Mini ‘voor erbij’ kopen. Zeker gelet op de aankomende Europese drone-regelgeving, waarover je hieronder meer kunt lezen. Naar het gehele review: https://www.dronewatch.nl/2019/11/25/dji-mavic-mini-review/

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page