top of page

GIMBAL OVERLOAD ERROR

De flatcable vernieuwen, zelf doen of laten repareren?

gimbal-overload.jpg

Bij DJI drones, vooral de Mavic Pro serie, is het gimbal probleem meestal op te lossen door het vernieuwen van de zogenoemde flatcable. Deze kabel, ook wel ribboncable genoemd, zorgt voor de (elektrische) aandrijving van de 3 gimbal motoren.

Heeft de Mavic Pro een crash ondergaan? Dan kan er meer aan de hand zijn. Zoals gezegd stuurt de flatcable de motoren van de gimbal aan, als een motor niet kan draaien omdat de gimbal krom is en/of en motortje het begeven heeft dan zal de nieuwe ribboncable het niet op kunnen lossen.

Krijg je geen 'overload error' maar werkt de gimbal niet zoals bedoeld?
Om het nog lastiger te maken, de signalcable (signaal kabel) die naar de Mavic Pro camera loopt kan ook kapot zijn. Een minimaal breukje in één van de uiterst kwetsbare draadjes is voldoende. Achter de cameralens zit een sensor die helpt om de gimbal te centreren. Als het signaal mist zal de gimbal niet normaal kunnen werken. 

Zelf repareren of laten repareren?
Die keuze is aan jou. Ben je handig en heb je veel geduld? Kijk dan eens op YouTube. Er zijn honderden filmpjes te vinden die je wegwijs proberen te maken in de DJI Mavic Pro gimbal reparatie. Schaf meerdere flatcables aan, de kans is groot dat het niet in één keer goed gaat. Aangezien je waarschijnlijk een kabeltje in China besteld, voor de kosten hoef je het niet te laten.
 

 

ZO VERNIEUWEN WE DE FLATCABLE VAN JE DJI MAVIC

We raden je aan deze stappen te volgen bij reparatie.

 

1) GEBRUIK DUBBELZIJDIG  TAPE
2) BESCHERM DE FLATCABLE
3) LAAT EEN DRUPPEL VLOEIBAAR RUBBER ACHTER

1) Het gebruik van zeer dun en flexibel tape maakt het makkelijker de flatcable op zijn plek te houden, het voorkomt tevens direct contact met metaal. Houdt de kabel vast op zijn plaats. Voorkomt schuren.

2) De bescherming is nodig aangezien de signalcable, het bundeltje draden dat je ziet, op de flatcable wordt gedrukt en constant in beweging is. Slijtage is het gevolg.

3) Een druppeltje rubber op de bodem van de hoekjes trekt tijdens het drogen de stekkertjes aan en voorkomt los trillen.

Mavic-flatcable-vervangen_edited.jpg

DJI Mavic Pro flexcable laten vervangen, de voor de hand liggende keuze.

Ook voor ons was het de eerste paar keer een eindeloos gepruts, van de 'voorbeeld video's' werden we niet veel wijzer.
Een gimbal probleem ligt niet altijd aan de flatcable, er zijn veel andere redenen waarom een DJI camera niet keurig luistert.
We zien de juiste oplossing voor je probleem waarschijnlijk direct, hebben de onderdelen in huis en kunnen direct aan het werk.

 

Simpel gesteld; je vindt het leuk om te 'prutsen' aan je drone en heb je 'm voorlopig niet nodig? Probeer het gerust zelf. Als het je lukt dan geeft het een fantastisch gevoel. Kom je er niet uit dan kunnen we de reparatie alsnog van je overnemen.
Neem regelmatig foto's tijdens het ontmantelen. Scheelt je veel vraagtekens tijdens het terugplaatsen van alle onderdeeltjes. Neem de tijd, blijft rustig en beheerst. Oefen geen kracht uit. Succes!

Wil je geen 'gedoe'? je hebt niets met schroefjes, stekkertjes, draadjes etc en wil je weer snel (zakelijk) de lucht in, laat het dan door ons doen. Op afspraak hebben we je DJI Mavic Pro gimbal en/of camera weer binnen enkele uren in orde.  

bottom of page